Kyle Horch

Kyle Horch studirao je kod Fredericka Hemkea na Sveučilištu Northwestern u Chicagu, te kod Stephena Triera na Guildhall School of Music and Drama u Londonu. Kao mladi glazbenik osvojio je brojne nagrade na natjecanjima u Velikoj Britaniji, Europi i SAD-u. Godine 1989. ostvario je svoj londonski debi u Purcell Roomu, a otad nastupa kao solist i komorni glazbenik na mnogim pozornicama u Velikoj Britaniji i inozemstvu.

Njegovi albumi ChamberSax, AngloSax i Fairy Tales dobili su sjajne međunarodne kritike: „Ovo je izvanredan album.” – American Record Guide (za AngloSax).

Kao slobodni glazbenik, nastupao je na koncertima, u radijskim emisijama, na turnejama i snimanjima s mnogim ansamblima, uključujući Royal Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Royal Opera House, City of Birmingham Symphony Orchestra, Birmingham Contemporary Music Group, Bournemouth Symphony Orchestra, Birmingham Royal Ballet, Rambert Dance Company.  Bio je član komornog ansambla Counterpoise, Flotilla Quartet i Art Deco Trio. Što se tiče drugih angažmana, glavi je saksofonist u orkestru Michaela Lawa Piccadilly Dance Orchestra, a također je vođa Pinewood Saxophone Quarteta. Profesor je saksofona na Kraljevskom konzervatoriju za glazbu u Londonu od 1991. godine, te predavač saksofona na Sveučilištu Royal Holloway od 2011. godine. Održavao je majstorske tečajeve u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nizozemskoj, Italiji, Irskoj, Norveškoj, Belgiji, Švicarskoj, Mađarskoj, Singapuru, Australiji i SAD-u.