Službene korepetitorice

Sae Lee

Sae Lee jedna je od najtraženijih korepetitorica svoje generacije. Njena mogućnost da komunicira s drugim glazbenicima na vrhunskom instrumentalnim i umjetničkom nivou oduševljava publiku. (Mainichi dnevne novine)

Po završetku studija na University of Music Toho-Gakuen, Sae Lee se nastavila školovati na Conservatoire National Supérior de Musique de Paris kod profesora Michela Beroffa i Erica Le Sagea gdje je diplomirala s najvišim ocjenama. Pobjednica je brojnih međunarodnih natjecanja među kojima su Međunarodno natjecanje pijanista Albert Roussel, Međunarodno natjecanje komorne glazbe Carlo Soliva, Međunarodno natjecanje komorne glazbe FNAPEC i Međunarodno natjecanje komorne glazbe Cidade de Alcobaça.

Nastupila je na važnim festivalima i događanjima na velikim međunarodnim koncertnim pozornicama diljem Europe i Azije, kao što su Musikverein u Beču, Salle Pleyel u Parizu, Gallus Hall u Sloveniji, NHK Osaka Hall u Japanu. Kao solistica nastupala je s nizom orkestara diljem svijeta, uključujući Sofijsku filharmoniju, Kansai filharmoniju i Slovensku filharmoniju gdje je izvela La Turangalîla-Symphonie od Messiaena.

Kao aktivna komorna glazbenica, često nastupa sa saksofonistom Mihom Roginom diljem svijeta kao Duo Kalypso. Također je službena pijanistica suradnica na međunarodnim natjecanjima kao što su Međunarodno natjecanje violinista Vaclav Huml, Međunarodno natjecanje saksofonista SAXGO i Međunarodno natjecanje Adolphe Sax u Dinantu. Njezina suradnja nije samo s glazbenicima, već i s poznatim baletanima poput Aurélie Dupont (bivša ravnateljica pariškog opernog baleta) i Kevina O’Harea (ravnatelj The Royale Ballet).

Godine 2021. stekla je zvanje docenta za Komornu glazbu, a 2022. za docenta za klavir na Akademiji za glasbo Sveučilišta u Ljubljani.

 

Irèn Seleljo

Irèn Seleljo rođena je 1987. godine u Uzhgorodu u Ukrajini. Klavir je počela očiti od majke, nastavila se školovati u klasi Erzsèbet Belàk u St. Stephan Music-High School u Budimpešti, a studirala je na Muzičkoj akademiji Ferenc Liszt u Budimpešti u klasi Attile Némethy and Istvána Gulyása. Godinu 2008. provela je u SAD-u učeći klavir kod Jeremyja Denka. Nakon što je diplomirala kao solist i pedagog, nastavila je studij u korepeticiji na Konservatorium Wien Privatuniversität u klasi Denise Benda.

Seleljo redovito nastupa s brojnim instrumentalistima, a premda njen repertoar uključuje brojne glazbene stilove, posljednjih godina posebnu pažnju posvećuje suvremenoj glazbi. Nastupa u komornim sastavima Duonarchie i Seleljo Duo, te kao solistica i komorna glazbenica na prestižnim festivalima i recitalima u Mađarskoj, Austriji, Španjolskoj, Sloveniji, Italiji, Rumnjskoj i Čileu. Od 2013. godine radi kao korepetitorica na Kunstuniversität u Grazu i na Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt u Beču.